Aanmelding

College Ariane de Ranitz vindt het belangrijk dat ouders en leerling voor de aanmelding een oriëntatiegesprek en een rondleiding hebben op de school. Zo kunnen zij een beeld krijgen van het onderwijs en de sfeer op school en kan de school een beeld krijgen van de ondersteuningsbehoeften van de leerling. U kunt via het secretariaat een afspraak maken  telefonisch via tel.: 030 – 256 74 46 of per email via aanmelden@collegearianederanitz.nl.

Voor dit schooljaar 2024- 2025 hebben wij geen plekken meer beschikbaar op onze afdelingen VMBO:

Voor de afdeling Dagbesteding en Arbeid is er nog plek, maar beperkt. Voor leerroute 2 is er geen plek.

Zodra er informatie beschikbaar is over de Open Dagen voor leerlingen van de groepen 7 en 8, zie Nieuws

Van oriëntatie tot aanmelding

Wanneer ouders en leerling na de oriëntatie over willen gaan tot aanmelding, geven zij toestemming tot het opvragen van het dossier bij en contact opnemen met de school van herkomst. Op basis van het dossier zal er een oriëntatiegesprek ingepland worden met de orthopedagoog en/of intern begeleider, zodat er een helder beeld gekregen kan worden van de onderwijsbehoeften en verwachtingen kunnen worden afgestemd. Na de intake zal College Ariane de Ranitz het dossier bespreken in de Commissie van Begeleiding. De Commissie van Begeleiding beoordeelt of een leerling geplaatst kan worden. Bij een positief besluit kan er over gegaan worden tot plaatsing. 
 

Van aanmelding tot plaatsing

Na het positief besluit van de Commissie van Begeleiding wordt er een intakegesprek gepland, waarin alle zaken die van belang zijn voor het goed kunnen starten op school besproken worden. Tijdens dit gesprek zal tevens de mentor aansluiten.
Voor alle nieuwe leerlingen van DKP onderwijsgroep is een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) noodzakelijk. Wanneer een leerling vanuit groep 8 instroomt (SO, SBO of regulier), dan vraagt College Ariane de Ranitz de TLV aan bij het samenwerkingsverband van de woonplaats van de leerling. Wij geven voorrang aan een leerling met lichamelijke beperking die op revalidatie en/of verzorging is aangewezen, omdat er voor deze leerling geen alternatief in de nabije omgeving is.
 

Toelaatbaarheidsverklaring (TLV)

Afhankelijk van de ondersteuningsbehoeften van de leerling, wordt de zorgzwaarte van de TLV bepaald. Ter ondersteuning voor de aanvraag wordt er een toelaatbaarheidsadvies (TLA) opgemaakt ter onderbouwing van de TLV waarin ook de zorgzwaarte wordt beschreven. De TLA wordt, na goedkeuring van ouders, opgestuurd naar de toelaatbaarheidscommissie van het betreffende samenwerkingsverband. 
Wanneer een leerling instroomt en al een periode in het Voortgezet Onderwijs (VO/VSO) heeft gezeten, vraagt de school van herkomst de TLV aan.

Bij elke leerling wordt jaarlijks bekeken hoe de ontwikkeling verloopt op de verschillende domeinen.
Als de leerling in staat is zich te ontwikkelen zonder, of met minimaal gebruik van, de ondersteuning die binnen de scholen van DKP onderwijsgroep worden geboden, wordt nagegaan of het mogelijk is om de leerling tussentijds te laten doorstromen naar regulier onderwijs.